Politika privatnosti

Kako se prikupljaju i koriste lični podaci korisnika na sajtu Lazar Kulašević | Blog? 

Lični podaci (ime i prezime, IP adresa, lokacija i slično, odnosno podaci na osnovu kojih se može utvrditi nečiji identitet) korisnika koji se prikupljaju na ovom sajtu neće biti prosleđeni nekom trećem licu, osim ako korisnik to dozvoli ili ukoliko dođe do kršenja zakona.

Podaci korisnika koji se prikupljaju putem Google Analytics-a prilikom korišćenja ovog sajta i putem formi koje korisnici svojevoljno popunjavaju: Kontakt forma i MailChimp, ovde su sigurni. Politike privatnosti navedenih alata linkovane su u prethodnoj rečenici.

Google Analytics prikuplja podatke o broju korisnika koji su pristupili ovom sajtu, njihovoj lokaciji, tipu uređaja (desktop, mobilni ili tablet), operativnom sistemu uređaja (npr. Windows, Android, iOS itd.) i ponašanje korisnika na sajtu (npr. koliko vremena su se zadržali čitajući neku od mojih priča). Ovaj alat ne pokazuje identitet pojedinačnih osoba, niti postoji pristup podacima o pojedinačnim korisnicima. Podaci koje ovaj Google-ov alat prikuplja su uopšteni i meni pokazuju ponašanje korisnika koje koristim za svrhe unapređenja korisničkog iskustva (npr. na osnovu broja pregleda nekog teksta mogu da utvrdim da li je taj tekst zanimljiv čitaocima).

Putem kontakt forme pri dnu sajta prikupljaju se imena i email adrese koje kasnije koristim kako bih korisnicima odgovorio na poruke poslate putem nje. Kontakt formu sam povezao sa servisom Formspree čiju politiku privatnosti možete pročitati ovde.

Podaci (email adrese) prikupljeni prijavom za newsletter (putem MailChimp-a) služiće da mogu da vam pošaljem Newsletter sa novom pričom na blogu ili eventualnim novostima u vezi sajta koje želim da podelim sa vama.

Korišćenjem ovog sajta automatski ste saglasni sa politikom privatnosti i dozvoljavate da raspolažem vašim podacima u skladu sa zakonom i dozvolama.