O meni

Hej! Ja sam Lazar.

Tvoje prisustvo na ovoj stranici govori mi da želiš da saznaš nešto o meni. U nastavku teksta otvoriću svoju dušu, ali voleo bih da to isto uradiš i ti putem kontakt forme nakon što me upoznaš ovde.

Master hemičar sam po formalnom obrazovanju, a po neformalnom frontend developer.

Zvanje master hemičara stekao sam po odbrani master rada na temu Efikasno učenje hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, a pre ovoga bio sam gimnazijalac. Dva puta sam pobedio na okružnom takmičenju iz... pogodite čega? Tako je! – hemije. Tada je to bilo u modi.

Godine 2017, svega par meseci pre upisa na master studije, zainteresovao sam se za pisanje. Tada sam osnovao naučni blog koji je nakon dva teksta na srpskom transformisan u Spiderest, a kompletan sadržaj od tog momenta pisao sam na engleskom jeziku. Godinu dana nakon toga osnovao sam ovaj blog, na kojem se trenutno upoznajemo. Kao što vidiš, ovaj blog je dosta šaren. Ovde pišem o svemu što mi padne na pamet, uključujući nauku. (Gde nju da zapostavim.)

Iste godine, dakle 2018, par meseci radio sam kao urednik i bloger edukativng bloga "Nauči me", a ubrzo nakon postao sam PR menadžer hemijskog časopisa "Chemia Naissensis", koji je osnovan od strane Departmana za hemiju niškog PMF-a. Od samog početka bio sam deo tima. Moj doprinos je kompletan vizualni identitet ovog brenda, od logotipa do vizitki, flajera i slika na društvenim mrežama. Moje reči prožimaju blog časopisa, takođe.

Stigli smo do sadašnjeg trenutka na vremenskoj liniji. Naveo sam o sebi one delove radnog života za koje smatram da su bitni. Međutim, ono što je manje bitno za tebe, a za mene bitnije od svega navedenog, je sâm proces hodanja korak-po-korak do ovog momenta. Između ovih checkpoint-a, pored toga što nisam uzimao mnogo predaha, učio sam dodatne veštine koje se ne tiču ni nauke, ni pisanja – web dizajn.

Šta sada radim?

UČIM. Učim i ne stajem. Web development je novi set veština koji ću nastojati da proširim. Osnovno znanje o frontend-u sam stekao na IT Bootcamp-u u Nišu, dok naprednije stičem kroz praksu i rad u Badin Soft-u. Prototip portfolio sajta možeš pogledati na ovom linku: lazarkulasevic.github.io

Hej, sećaš se našeg dogovora sa početka ovog teksta? Sada je vreme da se ti predstaviš. Klikni na pismo :)