Jeste li znali? | SADA ZNAM

Jeste-li-znali-SADA-ZNAM

Znate kad se u društvu razvije ultraplitka polemika oko nečeg svakodnevnog? Tada u razgovor upada Jeste li znali? drugar/ica, obično sa nekom zanimljivom činjenicom ili novitetom, da mu/joj se centar za disanje u produženoj moždini ne bi pokvario od dosade.

Oni su kao neka pokretna enciklopedija, prepuna uglavnom beskorisnih činjenica, ali zanimljivih i te kako. Na neki način, dele hranu za um sa drugarima i oplemenjuju društvo. Svako društvo bi trebalo da ima barem jednog Jeste li znali? drugara.

Zašto vam ovo pričam?

Uopšteno govoreći, društvu su potrebni ovakvi ljudi, a svako može da postane Jeste li znali? drugar/ica. Potrebno je samo da nađe kvalitetan izvor zanimljivih informacija i da ih upije. Naravno, treba i da bude u toku sa novim saznanjima, pa da može da lakše skrene temu sa dosadne priče o svakodnevici. Tipa ja koristim ovaj: sapun, karmin, WD-40 i slično, a sad ti pričaj šta koristiš, pa ćemo da klimamo glavom jedan drugome i da se brčkamo u plićaku razgovora dok nam Jeste li znali? drugar ne padne u nesvest.

Sprema-se-da-padne-u-nesvest

Čovek je radoznalo biće. Svakoga pokreće neki interes, bilo to nauka, tehnologija, misaone igre, video igre, politika itd. Čak se i gorepomenuti plitkoljupci uzbude ponekad (kad čuju trač). Hajde da sada stavimo fokus samo na pametne stvari.

Da vas pitam sada. Jeste li znali...

  • da će slušalice otići u istoriju, a njih zameniti usmereni zvuk?
  • da je pronađena planeta Vulkan iz filma Star Trek?
  • da se uveliko razvija DeepFake tehnologija pomoću koje neko ko je utreniran može vrlo lako podmetnuti lažni snimak nečijeg lažnog govora?
Slobodno možete da kažete SADA ZNAM, kada budete pročitali više o ovome na linkovanom sajtu. Oblasti koje pokriva Ludi Sistemaš na ovom parčetu interneta su: tehnologija, životna sredina, medicina i svemir. Izvolite, nahranite svoj um!

Sada-znam
sadaznam.com

0 Comments